2 yıl (ve kırık kaburgalar) sonra Dodgers'lı Blake Treinen tam zamanında geri dönüyor

Uzaylı

New member
Geri dönüşün aylar önce gerçekleşmesi gerekiyordu.

Dodgers bir zamanlar Blake Treinen'in dönüşünün eski bir haber olacağını umuyordu.

Bahar antrenmanlarına girerken Treinen'i son iki yılda kenarda bırakan omuz yaralanmaları nihayet düzelmiş görünüyordu. Ve 35 yaşında olmasına rağmen, kıdemli kurtarıcı hâlâ oyunun ileri safhalarında üstünlük sağlayabilecek gibi görünen elektrikli şeyleri parlatıyordu.

Daha sonra talihsiz ve kaçınılmaz bir darbeyle Treinen'in sabrı yeniden sınandı. Bir bahar antrenman maçında iki kaburga kemiği kırıldıktan sonra tümseğe dönüşü yine gecikti.

9 Mart'ta line-drive'a geri dönen bir oyuncu Treinen'in göğüs kafesinin sağ tarafını deldi. Nefesi kesildi ve acıdan yere yığıldı. İlk tıbbi taramalarda akciğerinde kanamayla birlikte iç morluk olduğu görüldü. Daha sonra doktorlar çiftin kaburga kırığı teşhisini koydu ve Treinen geçen hafta kulübün evine gidene kadar yaralılar listesinde kalmaya zorlandı.

Yönetici Dave Roberts, “Uzun bir yoldu,” dedi, “bir anlamda… ilerleme kaydettiğini ve sonra gerilemek zorunda kaldığını hissetmek.”

Treinen öngörülemeyen dolambaçlı yolunu şöyle ekledi: “Açıklayamayacağınız tuhaf şeylerden sadece biri.” “Her küçük hayal kırıklığında kendinizi kaptırabilirsiniz.”

Ancak şimdi Treinen tamamen sağlığına kavuşmuş ve nihayet aktif kadroya dahil olmuşken, geri dönüşünün zamanlaması biraz şans eseri gibi görünüyor.

Şu anda Dodgers'ın ona en çok ihtiyacı vardı – Evan Phillips (arka kirişi), Brusdar Graterol (omuz), Ryan Braiser (baldır), Joe Kelly (omuz) ve Connor Brogdon'un (plantar fasiit) diğer rahatlatıcı sakatlıkları arasında – Treinen şu anda uzun zamandır en çok keyif aldığı yüksek kaldıraçlı durumlara geri dönmek.

Geçtiğimiz Pazar günü Treinen'in ilk sezonuna çıkmadan önce Roberts, “Blake maçı bugün bitirebilir” dedi.

Kapalı. Treinen o gün üç sayılık bir farkla temiz bir sekizinci atış yaptı, ardından ertesi gece aynı görevi tekrarladı ve 2022 play-off'larından bu yana ilk büyük lig maçında bir çift oyun sonu tutması kaydetti.

Roberts, bir çift grev yapan ve karşılaştığı altı vurucuyu da emekliye ayıran Treinen için “Gerçekten iyi” dedi. “Sakatlıktan dönen herkes, hâlâ yüksek bir seviyede, beklediğiniz seviyede rekabet edebildiğinizden emin olmak istersiniz. Ve arka arkaya hareket ediyor. [Looked] çok verimli. Eşyalar dişliydi. Durumu iyi.”

Birkaç ay önce hat sürücüsü kaburgalarını kırdığında Treinen'in bakış açısı farklı görünüyordu.

O ana kadar sağ elini kullanan oyuncu bahar kampında oldukça keskin görünüyordu. Onu 2022'de beş maçla sınırlayan ve daha sonra labrumu ve rotator manşetinin cerrahi onarımını gerektiren ve 2023'ün tamamına mal olan omuz yaralanmaları nihayet iyileşti. En sonunda, 90 mil/saatin ortasındaki hızlı top hızı ve süpürme kaydırıcısı geri döndü; eski All-Star'ın, 72 gezide 1.99 ERA yayınladığı 2021'de Dodgers'daki kariyerinin yeniden dirilişini belirleyen aynı sahalar.

Genel müdür Brandon Gomes Mart ayında “Eşyaları şu anda harika bir yerde” dedi. “2021 formu olsun ya da olmasın, onun elit bir atıcı olduğu pek çok sonuç var.”

Daha sonra geri dönüş yapan oyuncu iyileşme sürecine beklenmedik bir darbe indirdi ve doğru teşhis edilmesi zaman alan yeni bir yaralanmaya neden oldu.

Dodgers oyuncusu Blake Treinen, 9 Mart'taki bahar antrenman maçında topa çarptıktan sonra bir antrenör tarafından ilgileniyor. İlk taramalarda akciğerinde kanamayla birlikte iç bir morluk olduğu görüldü. Daha sonra doktorlar bir çift kaburga kırığı teşhisi koydular.

(Carolyn Kaster / Associated Press)

Treinen vurulduktan sonraki günlerde ciddi bir şeyden kaçındığını düşünüyordu. Röntgen ve BT taramasında başlangıçta yalnızca akciğerinde morarma görüldü; bu, kulağa kötü gelen ancak nispeten küçük olabilen bir rahatsızlıktır. Kampın son günlerinde başarılı bir boğa güreşi seansı, Treinen'in uluslararası sezon açılış serisinde takıma eşlik ettiği Güney Kore'de sahaya çıkma yolunda ilerlemesini sağladı.

Yolculuk sırasında Treinen kaburgaları hakkında “Ağrılıydı ama acı vermedi” dedi. “'Kore'ye yardım etmek ya da açılış gününde yardım etmek için harika bir yerdeyim' dedim.”

Bunun yerine Seul'e vardığında Treinen'in yan tarafındaki ağrı daha da kötüleşti.

Atıcı, kendini “kilitlenmiş” hissetmeye, gevşeyememeye veya tam yoğunlukla atış yapamamaya başladı. Hızlı bir şekilde Kore oyunlarından elendi ve ekip eve döndüğünde MR muayenesi yapılması planlandı; bu muayenede 5 ve 6 numaralı kaburgalarda kırıklar ortaya çıktı.

Treinen, “Sinir bozucuydu” dedi. “O kadroda yer almak, başkasının yerini almak istemezsiniz. Ama gerçekten iyi olacağımı düşünmüştüm. Sanırım hepimiz öyle yaptık.”

“Kişiliğim için gerçekten zor” diye ekledi, “o iniş çıkışları yaşamamaya çalışmak.”

Aslında bu, Treinen'in tam sağlığına kavuşma yolundaki son yenilgiydi.

İlk olarak Nisan 2022'de sakatlanan Treinen, o sezonun sonunda omuz ameliyatı geçirmeden önce sayı yapmaktan vazgeçtiği sezon sonrası görünümü de dahil olmak üzere dört gezi için geri döndü.

Geçen sezon 2023'te geri dönüş umudunun ardından Treinen'in iyileşmesi, ikinci ligde kısa bir rehabilitasyon döneminin Ağustos ayında sona ermesinin ardından tekrar 2024'e ertelendi.

“Aklımın oraya gitmesine izin vermemek için çok uğraştım [with the frustration of the injuries]Geçen kış Dodgers'ın sözleşmesinde bir kulüp opsiyonunun bulunması nedeniyle potansiyel serbest oyuncu dönemiyle karşı karşıya kalan Treinen, “dedi.

Treinen, “Yine de Tanrı'nın bir planı var” diye ekledi. “İlerledikçe [through your career], dalgada o kadar uzun süre yolculuk edemezsin. Siz sadece rahatlayın ve her şeyin olması gerektiği gibi olmasına izin verin. Eğer Tanrı beyzbol oynamamı isterse, beyzbol oynamaya devam edeceğim ve kapılar açılmaya devam edecek. Eğer devam etmem gerekiyorsa kapılar kapanacak.

Sonunda Dodgers, Treinen'in kapısını açık tuttu ve onun 1 milyon dolarlık maaşını alma konusunda nispeten kolay bir karar aldı.

Ve şimdi, onun en sonunda geri döndüğünü, sağlığına döndüğünü görmekten mutlular – ve umuyorlar ki forma giriyorlar – boğa ağılının derinliğinin vahim, umutsuz bir sıkıntı içinde olduğu bir zamanda.

Roberts, Daniel Hudson, Alex Vesia ve Michael Grove ile birlikte Dodgers'ın şu anki arena yöneliminin arka ucunu oluşturan Treinen için “Bu konu hakkında pek endişelenmiyordum” dedi.

“Benim açımdan, saldırı bölgesinde sahip olduğu her şeye güvenebileceğini umuyordu; Roberts, “oynamak ve birinci ligdeki golcüleri dışarı çıkarmak için yapılacak şeylere bahse giriyorum” diye ekledi. “Ve benim gördüğüm de bu.”