Andy Pages, Dodgers'ın ilk maçına çıkmak için ciddi omuz yaralanmasının üstesinden nasıl geldi?

Uzaylı

New member
Andy Pages'ın üçlü A'daki ilk yarışı bir gece sürdü.

Geçen yıl 16 Mayıs'ta, Pages'ın, Dodgers'ın en iyi dış saha adayı olarak double-A Tulsa'dan terfi etmesinden sonraki ilk maçında, genç slugger, kulübün Oklahoma City üyesi için dört vuruş kaydetti.

Bir grev. Merkeze doğru bir hat. Beş adımlık bir yürüyüş. Ardından, sekizinci vuruşta, başka bir vuruş – düşük bir kaydırıcının tuhaf kokusuyla sonuçlanan bir atış; ve sonuçta genç Kübalı sümüklü oyuncunun sezon sonu omuz ameliyatı geçirmesini gerektiren yırtık bir labrumla sonuçlandı.

Oklahoma City yöneticisi Travis Barbary Salı günü yaptığı açıklamada, Pages'in o gece sığınağa geri dönerken hemen omzunu yakaladığını hatırlatarak, “Salıncağı salladığı anda bir şeylerin iyi olmadığını anladınız” dedi. “Açıkçası bu onun ve bizim için büyük bir hayal kırıklığıydı.”

Ancak bu Pages'ın Dodgers organizasyonundaki yükselişini uzun süre geciktirmedi.

Geçen yılki ağrılı omuz sakatlığından tam 11 ay sonra Pages, Salı günü Washington Nationals karşısında orta sahadan başlamak üzere Dodgers tarafından büyük liglere çağrıldı.

Pages Salı günkü maçtan önce İspanyolca şunları söyledi: “Sakatlandığım andan itibaren, mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde büyük liglere çıkmak için çok çalışmaya karar verdim.”

Bu, Pages'ın son yıllarda güçlü sağ elini kullanma gücü ve çok yönlü dış saha savunması kombinasyonuyla çiftlik sistemindeki en iyi çok yönlü pozisyon oyuncularından biri olarak ortaya çıkmasından sonra kulübün uzun zamandır hayal ettiği bir gelişmeydi.

Ancak yine de bu, Pages'in geçen yılki sakatlığından sonra herkesin beklediğinden daha erken gerçekleşti; hızlı bir yükseliş ve toparlanma, Barbary ve organizasyondaki diğer kişiler için 23 yaşındaki oyuncu hakkında 0,371'lik vuruş ortalaması kadar çok şey ifade ediyor. Bu sezon Oklahoma City ile oynadığı 15 maçta beş home run ve 15 RBI.

Barbary, “Duygusal olarak oldukça dengeli biri” dedi. “Her gün işine nasıl yaklaştığı konusunda gerçek bir profesyonel.”

Pages'ın Salı günkü yükselişi, Dodgers'ın dış saha oyuncularından şu ana kadar elde edemediği sonuçların bir yan ürünü olabilir, tıpkı Pages'ın bu sezona başlarken küçüklerde kendi baskın performansının da etkisiyle.

Salı gününe girerken, orta saha oyuncuları James Outman ve Kiké Hernández 0,190'ın altında vuruş yapıyorlardı. Yardımcı dış saha oyuncusu Chris Taylor, 17'si grev içeren 33 başlangıç için üzücü bir başlangıç yaptı. Sağ saha oyuncusu Jason Heyward'ın son iki haftadır sakatlananlar listesinde kalmasına neden olan sırt ağrısı hâlâ tedavi ediliyordu.

Teoscar Hernández bir yana, pozisyon grubu, üst düzey Dodgers kadrosu için erken bir sorun noktası haline geliyordu.

Heyward'ın dönüş tarihi hala belirsiz olduğundan (veteriner sırtındaki rahatsızlıkla mücadele ediyor ve takıma yeniden katılmadan önce bir rehabilitasyon görevine de ihtiyacı olacak), kulüp hücumda başka bir sarsıntı arama zamanının geldiğine karar verdi.

Menajer Dave Roberts'a göre, muhtemelen en az birkaç haftasını Dodgers kadrosunda geçirecek olan Pages'a girin.

Roberts, “O tam bir oyuncu” dedi. “Kafa iyi. Mekanikler iyi. O fiziksel. Bu yüzden ona verilecek pistin harika bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

Her ne kadar Pages bu kış tam beyzbol aktivitesine geri dönse de – genel menajer Brandon Gomes Aralık ayında “oldukça normal bir sezon dışı dönem geçirebildiğini ve vuruş rutinine girerken hiçbir şeyi aceleye getirmesine gerek kalmadığını” söyledi – Dodgers, şu uyarıda bulundu: MLB Pipeline tarafından kulübün genel sıralamada 3 numaralı adayı olarak gösterilen 1,80 boyundaki, 212 kiloluk dış saha oyuncusunun tam gücünü yeniden kazanması zaman alabilir.

Beyzbol operasyonları başkanı Andrew Friedman sezon dışı dönemde “Ameliyattan sonra ona bu baskıyı yapmak istemediğimizi düşünüyorum” dedi. “[We want for] Bahar antrenmanına gelip canlı vuruşlar yapabilmesi ve bacaklarını tekrar altına alabilmesi için.”

Ancak bahar eğitiminin sonunda beklentiler hızla değişti.

Cactus League maçında iki home run ile 17'ye sekiz puan alan Pages, geçen ay Roberts tarafından kulübün kamptaki en parlak noktalarından biri olarak seçildi.

Roberts, “Geçen yıl omuz ameliyatında yaşadıkları ve bu bahardaki performansı göz önüne alındığında, bunun en büyük hoş sürpriz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dodgers sezon açılış gezisi için Güney Kore'ye gittiğinde Pages geride kaldı ve arka saha maçları sırasında ikinci lig personelini etkilemeye devam etti.

Barbary, “Bu baharda ne bekleyeceğimi gerçekten bilmiyordum” dedi. “Fakat fiziksel olarak harika görünüyordu. Çocuklar hayrete düştüler.”

Pages, sezonu Triple A ile açtıktan sonra da güçlü bir izlenim bırakmaya devam etti.

Tacoma'daki sezon açılış serisinde 11 sayıya sadece iki sayı attı, ancak bölgedeki ıslak bahar sonu koşulları olmasa, “üç ya da dört home run yapabilirdi” dedi Barbary.

OKC geziden döndüğünde Pages'ın oyunu yükselişe geçti. Son 11 maçında üç double, beş homers ve 14 RBI ile 0,438 (48'e 21) vuruş yaptı. Pazartesi günü oyunun sonunda, 1.146'lık taban artı yavaşlama yüzdesi Pasifik Kıyı Ligi'ndeki en iyi üçüncü oldu.

İlk kez 2017 yılında uluslararası amatör olarak Dodgers'la sözleşme imzalayan Pages, “Kariyerime Küba dışında başladığımda hayalim bu seviyeye ulaşmaktı” dedi. “Artık buradayım ve kendimi çok mutlu hissediyorum. Sadece elimden gelenin en iyisini yapmak ve her gün kendim olmak istiyorum.

Pages'ın ikinci üçlü A serisinin kusursuz olmayan tek kısmı hakkında ne düşünüyorsunuz? Pazartesi günü MLB'ye çağrıldığına dair haberi alma şekli.

Barbary, kulüp yetkilileri tarafından Pages'ın Oklahoma City'de yerel saatle 21.30 civarında terfisinin yaklaştığı konusunda bilgilendirildi. Görevi Pages'ı aramak, taşınma konusunda onu bilgilendirmek ve Salı sabahı Los Angeles'a uçuş için rezervasyon yaptırdığını bildirmekti.

Ancak Pazartesi günü Oklahoma City'nin izinli olması nedeniyle Barbary uzandığında Pages çoktan yatağındaydı. Barbary'nin Pages'a yaptığı ilk birkaç çağrı ve mesaj yanıtsız kaldı. Barbary'nin iletişim bilgilerini Double-A Tulsa'daki bir otobüsten aldığı Pages'ın karısına da bir mesaj geldi.

Barbary, Dodgers'ın Milli Takım'a karşı serinin açılış mağlubiyetini izlemeyi bitirdiğinde, yerel saatle gece yarısını geçmişti.

“Henüz cevap vermedi mi?” Barbary'nin karısı sordu.

“Hayır,” diye yanıtladı Barbary gülerek.

Sonunda, Barbary'den sabah 12:35 civarında gelen son mesajın ardından – bu sefer Pages'e çağrıldığını ve sabah uçacağını açıkça bildiren – Pages sabahın erken saatlerinde uyandı ve aniden MLB hayallerinin onunla ilgili olduğunu öğrendi. gerçekleştirilmesi.

Barbary Salı günü telefonda “Biraz stresliydi” dedi. “Ama bunu hallettik, onu Los Angeles'a götürdük ve artık işe başlamaya hazır.”

Pages, Oklahoma City'den ayrılmadan önce ilk olarak annesi Juana Maria'yı aradı ve kendisi de ailesinin geri kalanıyla birlikte ilk çıkışını Salı gecesi Küba'dan televizyonda izleyecek.

Konuşma hakkında “Ona her zaman istediği hediyeyi veriyormuşum gibi hissettim” dedi. “Mahallemizde yaşayan herkesi uyandırmaya başladı [in Cuba]ve açıkça ağladı. Ama ona sakin olmasını söyledim çünkü sonunda büyükler ligindeyiz ve o da benim her zaman olmamı istediği yerdi.”

Pages daha sonra Oklahoma City stadyumuna koştu ve burada saha personeli, havaalanına gitmeden önce seyahat çantasını hızlıca toplayabilmesi için kapıların kilidini açtı; kariyerinde herkesin beklediğinden daha erken gelen yeni bir bölüme başladı.

Roberts, “Ön kolunu inciten çok sayıda vurucu var ve bu onların vuruşlarını önemli ölçüde etkiliyor” dedi. “Yani onun toparlanması, açıkçası rehabilitasyon sürecine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Harika bir formda, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar formda. Ve çok çalıştı. Bu yüzden hoş bir sürpriz.”