Dodgers çaylak Roki Sasaki, ilk baharın ilk canlı oturumundan memnun

Uzaylı

New member
Phoenix – Roki Sasaki her yerde Çarşamba öğleden sonra baktı, meraklı gözler ona baktı.

Bu baharda Dodgers kampında ilk kez vurucularla karşılaşan ve takımla gişe rekorları kırandan bir ay çıkarılan 23 yaşındaki Japon fenomeni, takımın son canlı turu sırasında Camelback Ranch'te dikkatin merkeziydi. vuruş pratiği.

Beyzbol operasyonlarının başkanı Andrew Friedman ve genel müdür Brandon Gomes dahil olmak üzere düzinelerce takım arkadaşı, antrenör ve kulüp yöneticisi, ev plakasının hemen ötesinde bir ekranın arkasında kalabalık. Yüzlerce hayran, fotoğrafçı ve medya üyesi, 6 metrelik sağ elini höyüğün üstüne tırmanırken alanın çevresinde dolaştı.

“Herkes bu adamı istediğinde,” dedi takım arkadaşı Mookie Betts, bu kış imzalaması Dodgers'ın en büyük offseason darbelerinden biri olan Sasaki'den “Herkes onu izleyecek” dedi.

Takip eden 27 sahada, Sasaki'nin yetenekli ama ham repertuarının mevcut durumu veya Major League Baseball'a geçişinin bu sezon ne kadar sorunsuz gidebileceği konusunda çok az şey toplanabilir.

Ancak bir öğleden sonra, sessiz, ayrılmış çaylak, ilk MLB sezonunda onu bekleyen birçok kilometre taşı anının ilkinde hiç sinir hissetmediğini söyleyerek dikkatle etkilenmedi.

“Bugün bullpens'imde hissettiğimden daha iyi gittiğini hissettim,” dedi Sasaki daha sonra bir tercüman aracılığıyla. “İlk kez büyük bir lig topu kullanarak vurucularla yüzleşmek ve bir oyun ortamında ilk kez atış yapmak, sadece nasıl gideceğini hissediyordum, bir oyunun akışına geri dönmeye alıştım . “

Canlı vuruş antrenmanı oturumunda Sasaki, iki vuruştan sekiz vurucu ile karşılaştı.

İki kez grevler kaydetti, infielder David Bote'u (küçük lig anlaşmasında kampta altı yıllık bir MLB gazisi) çaldı, fanning dış saha oyuncusu Eddie Rosario (10 yıllık MLB deneyimi ile başka bir roster olmayan davet) Arka arkaya sahalarda imza ayırıcısı ile.

“Ayırıcı çok hareket ediyor,” dedi Rosario. “Bir dış tarafa bir hareket ve bir hareket gördüm. İyi. “

İki kez, Sasaki, Bote ve Utilityman Tommy Edman halat hattı ile birkaç fastball'dan atıyor.

“İlk canlı BP için,” dedi Bote, “Daha iyi gidebileceğini sanmıyorum.”

Sasaki de bir yürüyüşte karışmasına rağmen, emriyle genel olarak iyi hissettiğini söyledi. Ve tam fastball hızından emin olmasa da-kariyerinin 98-99 mil / saat öncesinde geçen yıl Japonya'daki son sezonunda 96-97 mil / saat'e düştükten sonra kampta bir vurgu noktası-iyileştiğine inanıyordu. Daha önce kampta bullpen oturumlarından.

Edman, “Oraya girip tüm sahalarının nasıl hareket ettiğini görmek için heyecanlandım” dedi. “Açıkçası iyi bir fastball var, herkes biliyor. Splitter'ın ne yaptığını merak ettim. Çok fazla hareket, üzerinde çok fazla eylem var. Eşyaları gerçekten iyi görünüyor. Kesinlikle bu seviyede oynayacağını biliyorum. ”

Sasaki, bölümlere ne kadar hızlı uyum sağladığı, bu yıl onunla karşılaştığı daha büyük soru.

Japonya'nın Nippon Professional Beyzbol Ligi'nde daha az bir rekabet seviyesine karşı mükemmel olmasına rağmen, dört mevsimde 2.10 ERA yayınlamak için dünyanın en sevilen genç sürahilerinden biri olmak için, tek bir sezonda 20'den fazla başlangıç yapmadı – eksik Dodgers takım arkadaşları Shohei Ohtani ve Yoshinobu Yamamoto da dahil olmak üzere diğer Japon ithalatları, ana dallara taşındıklarında sahipti.

Ayrıca, Sasaki izcileri ara sıra üç haneli fastball ve çok touted splitter ile büyütürken, asla tamamlayıcı bir üçüncü sahaya tam olarak yerleşmedi; Dodgers kampının bu noktasına devam eden bir süreç.

“Hala arıyoruz,” dedi yönetici Dave Roberts Sasaki'nin üçüncü sahasından. “Vurucuları görmenin, üçüncü sahası ile sağa veya sola karşı hangi yöne gideceğini anlamamıza yardımcı olacağını düşünüyorum.”

Çarşamba günü, Sasaki'nin üçüncü tercih silahı, Japonya'da geçirdiği süre boyunca izcilerden karışık eleştiriler alan kaydırıcısıydı. Sağ elini kullanan Bote, Sasaki'den sadece fastballlar ve kaydırıcılar gördüğünü söyledi. Sol taraftan vuruş yapan bir anahtar vurucu olan Edman, plakaya ikinci yolculuğunda bir tane aldı ve Sasaki'nin tek yürüyüşünde sona eren bir vuruşta çok uzakta kalan bir arka kapı bükülme kurdu.

Edman, “Özellikle bir başlangıç olarak, bir grev için atabileceğiniz üçüncü adımda bulunabilmek önemlidir” dedi. “İyi bir hareket vardı gibi görünüyordu. Birkaç haklı da birkaç iyi olanı gördüklerini biliyorum. Onun için kesinlikle çok önemli bir adım olacak. ”

İyi haber, sezonun başlamasından önce çok zaman kalıyor. Ve Sasaki'nin hemen büyük lig aksiyonuna girmesi beklense de-takımın önümüzdeki ay Tokyo'ya sezon açılış gezisinin ikinci maçında normal sezon çıkışını yapabilir-Dodgers'ın başlangıç rotasyonunun derinliği, sahip olacağı anlamına geliyor. Kaçınılmaz büyüyen ağrılar için biraz marj.

Bu nedenle Çarşamba günü Dodgers personeli, en yeni Japon yıldızlarından bozulmamış infaz görmekten daha az endişeliydi.

“Sadece karşı korumaya çalışıyorum [him] Canlı vuruş uygulamasının ilk gününde Cy Young olmaya çalışmak, ”diye şaka yaptı Roberts,“ kimsenin beklemediği ”.

“Bu pratik, kimin umurunda?” Betts açıkça eklendi. “Eğer iterse, bu bir hikaye olurdu. Eğer itmezse, bu bir hikaye olurdu. Ne olursa olsun, Tokyo'da başladığımızda göreceğiz. ”

Bunun yerine, ekip Sasaki'nin yeni ortamında ne kadar rahat baktığını görmek istiyordu. Ve gezisinden sonra sahadan çıkarken – oturum sırasında Friedman'dan Roberts'a ve yeni takım arkadaşına Blake Snell'e kadar herkesle sohbet ettikten sonra – Sasaki, yeni gerçekliği boyunca güvenle dolaştı, yüzüne tatmin edilmiş bir görünüm.

Sasaki'den Bote, “Sadece dışarı çıkıp tam anlamıyla arkanızda 50 kişi ile canlı bir BP atmak için cesaret alıyor” dedi. “Böylece yükseldi ve gerçekten ne hakkında olduğunu, nasıl konuşabileceğini ve tüm bunları nasıl ele alabileceğini göstermesi… Makyaj ve karakter adamı olarak kim olduğunu anlatıyor.”