Harun Yargıç. Luke Weaver. Anthony Volpe. Kil Holmes. Dodgers'ı destekliyorlar

Uzaylı

New member
Son Dakika Haberi: Luke Weaver, Dünya Serisi sırasında New York Yankees adına atış yapmayacak.

Her şeyden önce o kör. İkincisi, radyodaki maç sesleriyle uyuduğunu hatırlayan, ömür boyu bir Dodgers hayranıdır.

Weaver, bu yıl tümseğin üzerinde darbeleri biçip çığlıklar atarak yıldızı yükselen Yankees'e yakın Luke Weaver'la karıştırılmamalıdır. Bu Luke Weaver sadece bir adam.

Bronx Bombers'la aynı adı taşıyan Weaver gibi Dodgers taraftarları, bu sonbaharda destekledikleri takım ile adını paylaştıkları Amerikan Ligi'nin yiğit oyuncusu arasında sıkışıp kalmış durumda. Fandom kazanacak gibi görünüyor.

Weaver Haberler'a “Umarım Dünya Serisinde yok edilir” dedi. “Ona iyi şanslar diliyorum. Kendisine iyi bir kariyer diliyorum. Ama biliyorsunuz, umarım Dünya Serisinde dört başarılı kurtarış yapar.”

Palmdale'de yaşayan ancak Dodger Stadyumu'ndan yarım mil uzakta yaşayan Weaver, 12 yıl önce kör olmadan önce ünlülere hediyeler ve çekler dağıtan emekli bir kurye. Artık radyodan Dodgers maçlarını dinliyor ve artık maçlarını izleyemese bile tuttuğu takımı destekliyor. Yaklaşık yedi yıl önce ligde kendi adını taşıyan bir oyuncunun varlığından haberdar oldu ve bir sürü Luke Weaver kartı satın aldı.

Weaver, “Sanırım o zamanlar Diamondbacks için atış yapmıştı ve ünlü olması ihtimaline karşı tüm beyzbol kartlarını aldım” dedi.

Hayatı boyunca Venedik'te yaşayan Clay Holmes, geçen yüzyılda Palisades Lisesi'nde yakalayıcı olarak çalıştığı dönemden beri pek beyzbol oynamadı. Yankees'in yardım atıcısının aksine, bu Clay Holmes, Komiserlik Kupasını Los Angeles'a geri getirmek için Dodgers'ı çekiyor.

Angeleno Clay Holmes, profesyonel bir sporcu olmanın nasıl bir şey olduğunu anlıyor – gelirini rekabetçi poker oynayarak sağlıyor – ancak bunu yaparken gerçekten ter dökmediğini söylüyor.

Eğer Dodgers dokuzuncu vuruşta 6-5 gerideyse, Holmes adaşı gelip biraz sarsılsa sorun olur mu?

“Eğer bu Dodger'ın zaferi anlamına gelseydi bununla hiçbir sorunum olmazdı” dedi.

Aslında elmas konusunda Clay Holmes, Clay Holmes'a en kötüsünden başka bir şey dilemiyor.

“Shohei, Mookie, Freddie. Umarım birkaç koşu yaparlar ve yürüyüşe çıkarlar [game-winning hit] ondan uzak,” dedi.

Rekor kıran Yankees oyuncusu değil, ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapmış Dodgers hayranı olan Aaron Judge için durum biraz farklı.

“Şehir içi Hava Kuvvetleri softball'u beni gerçekten büyük liglere hazırladı” dedi.

Yargıç, Montana'dan geliyor ve destekleyeceği büyük lig takımını seçme konusunda serbest bir oyuncu. Babası, Judge çocukken Los Angeles'a gitti, bu yüzden Judge, Dodger hayranı olmaya karar verdi.

“Ben çocukken Steve Garvey'di” dedi. “O zaman T-ball ya da Küçükler Ligi oynuyor olurdum.”

Yaklaşık ayda bir kez Yargıç, kredi kartına bakan ve büyük lig oyuncusuyla aynı isme sahip olduğunu belirten bir garson veya kasiyerden yorum alacaktır.

“Asla sinir bozucu değil. Ben buna sadece gülüyorum” dedi.

2022 Amerikan Ligi MVP'sine ulaştıklarını sanan, ancak farklı bir Aaron Judge ile bağlantı kurduklarını fark eden çocuklardan aldığı mesajlar ve telefon görüşmeleri daha da zor.

“New York ve Jersey'deki çocuklardan 99. numara olup olmadığımı soran telefonlar alıyorum. Onları kolayca hayal kırıklığına uğratmam gerekiyor” dedi.

Aradan geçen yıllarda Mariners ve Phillies'i desteklese de bu yıl Dünya Serisinde Dodgers'ı destekliyor. Ama yine de genç adaşı için iyi dileklerde bulunuyor.

“Ona harika bir Seri diliyorum. Elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyorum. O harika bir oyuncu ve lider. Dodgers'ın galip gelmesini umuyorum ama 'Aman Tanrım, umarım Yankees kaybeder' demeyeceğim. İkisinin de harika takımlar olduğunu düşünüyorum.”

Yankees'in genç stoperi olmayan Anthony Volpe, Bay Area'da yaşamasına rağmen Dodgers'ı destekliyor.

“Evet, Yankees'te benim adıma sahip bir oyuncu olduğunun farkındayım” dedi. “Ama ben Kaliforniyalıyım, dolayısıyla Dodgers'ı destekliyorum.”

“Volpe'u bireysel olarak destekleyebilirim ama takım olarak Dodgers'ı destekleyebilirim” dedi.

Volpe, ismin İtalyan Amerikalılar arasında pek de alışılmadık bir durum olmadığını belirtti. Amerika ve İtalya'da çifte vatandaşlığa sahip olan Volpe, bunun İtalyanca'da “tilki” anlamına geldiğini söyledi.

Volpe'nin arkadaşları ona bir barda beyzbol oyuncusunun resminin altında adının yazılı olduğu TV fotoğraflarını göndermeyi seviyor. Veya eğer Volpe oynuyorsa ona oyunda bir Jumbotron'un fotoğrafını gönderecekler.

Hakim ailenin alaylarını duyar.

“Çocuklarım beni arayacak ve 'Hey, bugün sayı attığını görüyorum. İyi iş.”