Joe Davis, Vin Scully'nin Freddie Freeman Dünya Serisi çağrısındaki rolü hakkında

Uzaylı

New member
Joe Davis Cumartesi sabahı hâlâ endişe içinde uyandı.

O bir mükemmeliyetçidir. Önceki gece oldukça mükemmel bir anın oldukça mükemmel bir çağrısını yapmıştı. Altı kelimeyle, beyzbol tarihinin en iyi yayıncısına ve Dodgers tarihinin en dramatik anına sihirli bir saygı duruşunda bulunmuştu.

Bunlar doğru kelimeler miydi? Tam doğru zamanda mı?

Karısının ona bu işi bırakmasını söylemesine yetecek kadar uzun süre kendini ikinci kez tahmin etti.

“İnsanlar bunu gerçekten beğendi, değil mi?” karısı Libby dedi. “Durur musun?”

Davis, Cuma günü Dünya Serisinin 1. Maçında Freddie Freeman'ın yürüme grand slam'i için yaptığı çağrıyla yerel ve ulusal beğeni topladı: “Gitti! Gibby, Freddie'yle tanış!”

Cuma günkü Dünya Serisinin 1. Maçının 10. vuruşunda Freddie Freeman, yürüme mesafesindeki grand slam'i vurduktan sonra sopasını düşürürken taraftarlar tezahürat yaptı.

(Gina Ferazzi / Haberler)

“Gitti” Vin Scully'nin kendine özgü home run çağrısıydı. Scully elbette bunu 1988 Dünya Serisinin 1. Oyununda Kirk Gibson'ın evden kaçışını çağırmak için kullandı. Gibson diz ve diz arkası yaralanmalarından dolayı aksadı; Freeman ayak bileğinden sakatlandı.

Scully sana olanları anlattı ve resimler ve kalabalığın gürültüsü aracılığıyla her şeyi anlamana izin verdi. “Gitti!” dedi. ve ardından 68 saniye bekledikten sonra eşsiz kariyerinin en muhteşem sözlerinden biriyle geri döndü: “O kadar ihtimal dışı olan bir yılda imkansız gerçekleşti!”

Belki de Davis, “O gitti!” arasında biraz zaman geçmesi gerektiğini söyledi. ve “Gibby, Freddie'yle tanış!”

Davis şunları söyledi: “Sadece iki saniye kadar sürmesine rağmen, kalabalığın üzerine biraz fazla konuştuğumu hissettim.”

Böyle bir anı önceden düşünmüştü. 1. Oyunun paralellikleri ve aksayan bir yıldız varken nasıl olmaz?

Scully'nin 1988'de söylediği gibi: “Peki bakın kim geliyor?”

“Aynı sayı vuruşunu milyonlarca kez gördük ve Vin'in bu konuda çağrısını duyduk. Sanırım bu bağlam orada otururken kafamda bir nevi kıvılcım yarattı.
—Joe Davis

Peki tam olarak o anda söylenmeyi bekleyen kelimeler?

Davis, “O an mükemmel başlığın aklıma gelmesini sağlayacak kadar akıllı değilim” dedi. “Sanırım benim işim bu: bu anları tarih için yazıya dökmek ve yakalamak.

“Ama aynı zamanda hiçbir zaman hiçbir şeyin senaryosunu yazmak istemiyorum, çünkü bir çağrının senaryosunu yazıp sesli komut dosyası olmadan yazmanın mümkün olduğunu düşünmüyorum.”

Ve sonra top sağ sahaya doğru yükseldi ve Gibson'ın topu da benzer bir kavis çizdi ve…

Davis, “O topun uçuşunu hepimiz milyonlarca kez gördük” dedi. “Aynı sayı vuruşunu milyonlarca kez gördük ve Vin'in bu konuda çağrısını duyduk. Sanırım bu bağlam orada otururken kafamda bir nevi kıvılcım yarattı.

Freddie Freeman, evden koşarak uzaklaştıktan sonra üsleri turlarken kutlama yapıyor.

Freddie Freeman, Dünya Serisinin 1. Maçında Yankees'e karşı 10. vuruşta evden yürüme koşusu yaptıktan sonra üsleri turlarken kutlama yapıyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Dodgers, Scully'nin yerine Davis'i aldığında iki adam birkaç kez sohbet etti. Scully, Red Barber'ın kendisine verdiği tavsiyeyi paylaştı: Ben ya da başkası olmaya çalışmayın. Kendin ol.

Davis tam da bunu yaptı ve bu da “O gitti!” şu an o kadar güzel ki. Beyzbol, nesilleri başka hiçbir sporun yapamayacağı kadar birbirine bağlıyor ve artık Davis, Scully'ye, Freeman'ın Gibson'a olduğu kadar bağlı.

Cumartesi günü Davis, Scully'nin paylaştığı başka bir tavsiyeyi düşündü. Davis'in en önemli anlarda doğru kelimeleri bulma ve duygularınızı yönetme sorunu vardı.

Scully Davis'e şunları söyledi: “Bunu sanki eviniz yanıyormuş gibi düşünmelisiniz ve herkesi güvenli bir şekilde dışarı çıkarmalısınız. Eğer çıldırıyorsanız, muhtemelen çocukları ve köpeği güvenli bir şekilde dışarı çıkaramayacaksınız. Eğer sakin ve soğukkanlı olursanız muhtemelen o yangından gayet iyi bir şekilde kaçacaksınız.

“O zaman bunu söylediğinde kıkırdadım ama o zamandan beri bunu birçok kez düşündüm.”

Güney Kaliforniyalılar nesiller boyunca Scully'yi ikonik bir serinin tarihindeki en dramatik sayı vuruşuyla ilişkilendirdiler. Güney Kaliforniyalılar nesiller boyu şimdi ve sonsuza kadar Davis'i Ekim ayının bu heyecanıyla ilişkilendirecek.

Davis, “Bu gerçekten çok özel” dedi. “Bu işe girmenin nedeni bu değil. Ancak bir kez işin içine girdiğinizde ve o anların gözünüzün önünde gerçekleşmesini sağlayacak kadar şanslıysanız, bunu hakkıyla yaptığınızı ummak gerçekten memnuniyet verici bir şeydir. Senin işin bu: adaleti yerine getirmek.

“O an olur ve eğer o sandalyede oturan kişi olacak kadar şanslıysanız, bu sizin sorumluluğunuzdur. Sadece 'Saatten koş, Dodgers kazandı' demek değil, o anın başlığını yazıp tarih için yakalamak.”

Davis el sıkıştı ve işe geri dönmesi gerektiğini söyledi. Birkaç saat sonra yine Dodger beyzbolunun zamanı gelecekti.