Meksika WBC yöneticisi Benji Gil, bir MLB takımına liderlik etme şansı istiyor

Uzaylı

New member
miami —

Benji Gil kendini tutmadı. Dünya Beyzbol Klasiği’nin Meksika’nın Porto Riko ile oynayacağı çeyrek final maçını Cuma gününe taşıma kararı sorulduğunda, Meksika menajeri açıkça bunun adil olmadığını iddia etti.

Plan, Havuz C’nin galibinin Cumartesi günü Havuz D’nin ikincisine karşı oynamasıydı. Meksika Havuz C’yi kazandı. Porto Riko Havuz D’de ikinci oldu. Ancak bazı ince ayrıntılar vardı: ABD Takımı, her ne olursa olsun – Amerikalılar ister birinci ister ikinci bitirsin, C Grubu’ndan yükselirse Cumartesi günkü çeyrek final maçını oynayacaktı. Sonuç olarak, ABD Takımı Cumartesi günü Havuz D’nin galibi Venezuela ile karşı karşıya gelirken, Meksika bir kros uçuşunun kaçırılmasının ardından izinli bir gün geçirdi.

Gil, Cuma günü ilk konuşmadan birkaç saat önce, “Bu bir dezavantaj,” dedi. “100%.”

Engel nihayetinde önemli değildi. Meksika, ülkenin uluslararası beyzbol turnuvasındaki en büyük zaferi için ilk vuruşta 4-0 geride kaldıktan sonra Porto Riko’yu 5-4 yenerek geriden geldi. Bununla birlikte Meksika, Pazartesi günü Japonya ile oynamak için ilk kez WBC yarı finallerine yükseldi.

Gil, “Meksikalı oyuncuların neler yapabileceğini en üst düzeyde gösteriyoruz” dedi.

Gil, konular hakkındaki (nispeten) filtrelenmemiş düşünceleriyle tanınır. Biri onun geleceği. Büyük liglerde sekiz sezon oynadı – her biri Texas Rangers ve Angels ile – yardımcı saha oyuncusu olarak ve yaklaşık yirmi yıl Meksika kış liginde. Şimdi birinci lig menajeri olmak istiyor. Bunun için çalıştığı şey bu. Geçen sezondan önce Angels’ın koçluk kadrosunda bir işe girmesinin ve WBC’de Meksika’yı yönetmeyi seçmesinin bir nedeni bu.

50 yaşındaki Gil, “Sizi nihai hedefe yaklaştıran her şey” dedi. “Ve nihai hedef, bir gün büyük lig seviyesinde yönetmek ve bir dünya şampiyonluğu kazanmak.”

Gil, turnuvada gelecekte bir büyük lig sığınağının başına geçebilecek tek menajer değil. Porto Riko teknik direktörü Yadier Molina, St. Louis Cardinals ile 19 yıllık bir kariyerin ardından geçen sezonun sonunda emekli olduktan hemen sonra Venezüella kış liginde menajerlik kariyerine başladı. ABD Takımı menajeri Mark DeRosa bu turnuvadan önce hiç başarılı olmamıştı, ancak birçok büyük lig menajerliği işi için röportaj yaptı.

Ancak DeRosa, ABD Takımı işini ana dallarda gelecekteki bir fırsatı düşünerek kabul etmediğini söyledi.

Meksika menajeri Benji Gil, 11 Mart’ta Kolombiya ile oynanan Dünya Beyzbol Klasiği maçında alkışlıyor.

(Getty Images aracılığıyla Daniel Shirey / MLB Fotoğrafları)

DeRosa, “Dünyanın en iyi oyuncularıyla mücadeleye geri dönmek için altın bir fırsat olacağını hissettim,” dedi. “Bundaki motive edici faktör buydu.”

ABD Takımı, Havuz C’yi kazanmak için ezici bir favoriydi, ancak Meksika geçen Pazar Amerikalıları üzdü. Sonuç, nihayetinde grubu kazanmak için bir eşitliği bozdu. Ancak Gil’in de belirttiği gibi, Meksika’ya kötü bir beraberlik verildi.

Meksika Perşembe sabah 7’de Phoenix’ten Miami’ye indi. Meksika, çalışmak yerine izin almayı seçti. Bu arada, fazladan bir gün dinlenen ABD, Cuma gününe kredi Depot Park’ta çalıştı. Sağ, aynı zamanda Meksika ve Dodger ası Julio Urías’ın bir günlük dinlenmenin elinden alındığı anlamına geliyordu. Urías, gezisini bitirmek için üç golsüz vuruş atmadan önce Cuma günü ilk vuruşta dört tur bıraktı. 60 atış yaptı.

“ABD’ye karşı bir şey değil, tamam mı?” Gil dedi. “Eğer televizyon yüzündense, şu an söylüyorum, burada olmasaydım, turnuvada olmasaydım maçı izliyor olurdum. Ve ‘Oh, pekala, ABD maçını izlemeyeceğim çünkü Cumartesi Fox yerine Cuma ve FS1’de olacak’ demeyeceğim.”

Gil’in açık sözlülüğü, giderek daha sıkı hale gelen bir dünyada tazeleniyor. Meksika’da yöneticilik yaptığı zamandan beri bildiği şeylerden biri bu. Bu ve kazanmak. Gil en üst basamaktan çok şey kazandı. Oyuncu olarak 13 sezon geçirdiği Tomateros de Culiacán ile Meksika kış liginde dört şampiyonluk derledi. Bir yıl daha şampiyonluk serisinin 7. Maçını kaybettiler.

Geçen sezon Culiacán’da zorlu geçti. O kadar sert ki, hayal kırıklığı yaratan bir başlangıçtan sonra Kasım ayında kovuldu, ancak oyuncular kararı protesto ettikten birkaç saat sonra yeniden işe alındı.

Culiacán’da Gil’in altında da forma giyen Meksikalı avcı Alexis Wilson, “Bizim için o bir lider, takip edilmesi gereken bir lider” dedi. “O benim ve birçokları için bir akıl hocası, ihtiyacınız olan güveni bize veren biri.”

Yaz Meksika Ligi’ndeki tek sezonunda, kadroyu dolduracak bir genişleme taslağı olmadan Mariachis de Guadalajara genişlemesini ligin en iyi rekoruna taşıdı. Başarılar, Meksika’nın Tokyo’daki Olimpik beyzbol takımının menajeri olarak seçilmesine ve ülkenin 2023 WBC takımına – uluslararası bir yarışma için şimdiye kadar bir araya getirilmiş en yetenekli Meksika beyzbol takımına – atanmasına yol açtı.

2017 WBC’de Meksika’nın menajeri olan eski birinci lig oyuncusu Edgar González, “Meksika’daki en iyi menajer,” dedi. “Ve o en iyisi çünkü harika bir motive edici. Erkeklerin bugünlerde oyuncuları motive edebilmeleri gerekiyor.”

Bu hafta Gil, Meksika’yı Phoenix’te ABD Takımına karşı aldığı üzüntüyle Havuz C’de beklenmedik bir birincilikle bitirdi. On yıllık yönetim deneyimine eklenen küçük bir örneklem boyutu. Ancak bu deneyimin hiçbiri bağlı beyzbolda gelmedi.

Angels ilk temel koçu Benji Gil, atanmış vurucu Shohei Ohtani ile konuşuyor.

Angels ilk temel koçu Benji Gil, Nisan ayında Washington Nationals’a karşı oynanan bir maç sırasında atanmış vurucu Shohei Ohtani ile konuşuyor.

(Ashley Landis / Associated Press)

Gil, “Bunun yardımcı olduğuna ve olması gerektiğine inanmak istiyorum” dedi. “Bence bunu yöneten herkes dikkate alınmaya değer olmalı. Umarım, bu önemlidir ve gerçekten değerlendireceklerdir. Olmasını çok isterdim, kelimenin tam anlamıyla izleniyor olmam.

Gil, Tijuana’da doğdu ve sınırın her iki tarafında büyüdü. ABD tarafında – National City ve Chula Vista’da – okula gitti ve beyzbolunun tamamını Meksika’da oynadı. Haftada üç ya da dört kez sınırı geçtiğini söyledi. Babası Tijuana’da yaşıyordu – orada bir işi vardı – ve her seferinde günlerce ziyaret ediyordu.

Deneyimi nedeniyle, yalnızca İngilizce ve İspanyolca arasında sorunsuz bir şekilde gidip gelmekle kalmıyor, aynı zamanda hem Latinlerle hem de Amerikalılarla farklı bir düzeyde ilişki kuruyor. Birinci lig kadrolarındaki oyuncuların yaklaşık %30’u Latin’dir. Gil’in iletişim kurma yeteneği başka bir kutuyu işaretler.

Gil, “İki dil bilen pek çok insan var” dedi. “İki kültürlü çok fazla insan yok. Muazzam bir fark var.”

Gil, birinci ligde menajerlik işi için hiç röportaj yapmadığını söyledi. Çizginin aşağısında bir şut alacağından umutlu. Şimdilik özgeçmişini doldurmaya ve tarih yazan bir ekiple fikrini söylemeye devam ediyor.