Shohei Ohtani, Dodgers'ın galibiyetinde Mookie Betts'in yerini doldurmaya yardım ediyor

Uzaylı

New member
DENVER —

Mookie yok, sorun yok.

En azından bir gece için.

Dodgers'ın, Pazar günü elindeki kırık nedeniyle yaklaşık altı ila sekiz hafta sahalardan uzak kalması beklenen yıldız stoper Mookie Betts'in olmadığı ilk maçında takım, Coors Field'da Colorado Rockies karşısında 9-5'lik bir galibiyet elde etti.

Ve Dodgers'ın kadrosundaki yeteneklerin bir hatırlatıcısı olarak, en büyük katkılardan bazılarını Betts'in birincil sorumluluklarını devralan iki oyuncudan aldılar.

Betts sıralamanın zirvesinde olmayınca, smaçör Shohei Ohtani ön sıralara yükseldi ve RBI ve yürüyüşle dörde üç çıktı.

Kısa stoperde Betts olmadan, Miguel Rojas doğal pozisyonuna geri döndü ve dönüşü üç vuruş, iki koşu, tek RBI patlamasıyla vaftiz ederek Dodgers'ın öngörülebilir süre boyunca dayanması gereken sezona etkileyici derecede verimli bir başlangıç yapmaya devam etti. gelecek.

Dodgers Pazartesi günü diğerlerinden pek çok yardım aldı; bunlar arasında James Paxton'un (Yoshinobu Yamamoto'nun yokluğunda öne geçmek zorunda kalacak atıcılardan biri, kendisi de ciddi bir sakatlık yaşadı) yedi atış, tek koşu ve iki vuruşla başlaması da vardı. , ancak bu hafta sonu sezon sonu olmayan sakatlık), Jason Heyward'dan üç vuruş ve Freddie Freeman'dan kariyerinin en yüksek beşli yürüyüşü.

Ancak büyük resimde, Ohtani'nin (bu sezon yalnızca ikinci kez önde vuruş yapan) ve Rojas'ın (son bir buçuk ayda yalnızca dördüncü kez stoperden başlayan) oyunuydu. Betts'in sakatlığından hâlâ sersemlemiş bir kulüp.

Freeman, “Mookie'yi kaybettikten sonra işlerin nasıl gideceğini bilmiyorsunuz” dedi. “Böylece bugün bir nevi yanıt verdik. Bugün oynadığımız maç bizim için çok önemliydi. O yüzden Mookie iyileşene kadar bu işi burada tutacağız.”

Ohtani'nin performansı, 51'e 11'lik bir düşüşten iki home run ile çıktığı Pazar gününe bir tekrar niteliğinde oldu. Yıldız sümüklü oyuncu Pazartesi günü yine sahadan ayrılmadı, ancak ikinci turda tek sayı koşusu yaptı, ardından dördüncü ve altıncı atışta arka arkaya ikiye katladı – ikincisi soldan karşı saha kurşunuyla. alan çizgisi.

Teknik direktör Dave Roberts, “Uzun zamandır onun çifte yaptığı gibi sol sahaya top fırlattığını görmemiştik” dedi. “Yani bu iyi bir işaret.”

Ohtani'nin şu anda 0,314 vuruş ortalaması ve 0,989 OPS'si var ve Ulusal Lig'de sırasıyla dördüncü ve ikinci sırada yer alıyor.

Ohtani şimdilik Dodgers'ın önde gelen smaçörü olarak görev yapacak ve Pazartesi günü eski temizleme smaçörü olan yakalayıcı Will Smith'e ait olan 2. sıradan yükselecek. Freddie Freeman 3. sırada kaldı ve Teoscar Hernández dördüncü oldu.

Roberts'ın kadronun zirvesinde kullanacağı yeni görünüm bu mu?

Roberts elini tamamen kaldırmadan, “Sanırım sağ elini kullanan oyuncuya karşı bu hoşuma gitti” dedi. “Sol'a karşı muhtemelen bunu düşüneceğim. Ama şu anda her ikisine karşı bu doğru geliyor.”

Dodgers'ın kısa stoper Miguel Rojas, Pazartesi günü Colorado Rockies'e karşı üçüncü vuruşunda tek başına kaldı.

Dodgers'ın kısa stoper Miguel Rojas, Pazartesi günü Colorado Rockies'e karşı üçüncü vuruşunda tek başına kaldı.

(David Zalubowski / Associated Press)

Roberts, Dodgers'ın kısa stoper planlarını çok daha net bir şekilde ortaya koydu ve Betts'in yokluğunda Rojas'ın maçların çoğuna pozisyonda başlayacağını, Kiké Hernández'in ise üçüncü kale ve dış sahadaki diğer rollerine ek olarak onu destekleyeceğini belirtti.

Rojas, geçen yılın büyük bir bölümünde Dodgers'da ve bundan önceki altı sezonda da Miami Marlins'te oynadığı rolde başlangıç için kısa stoper olabilecek eldivene sahip. Pazartesi günü yedinci vuruşta iki single ve bir RBI double ile vuruş ortalamasını 0,292'ye ve OPS'yi 0,799'a yükselterek sıralamada hoş bir sürpriz oldu.

Rojas'ın bu sezon en az bir vuruş yaptığı maçlarda Dodgers 20-0 önde.

35 yaşındaki Rojas'ın en büyük sorusu dayanıklılıktı.

Geçen yıl, Gavin Lux'ın bahar antrenmanında dizinden sakatlanmasının ardından beklenmedik bir şekilde 109 maça çıkan Rojas, kalçasındaki dırdırcı kramplardan rahatsız olmuştu. Bu ayın başlarında Roberts, devam eden bacak ağrılarının Rojas'ı da etkilediğini söyledi ve bu da Rojas'ın Pazartesi gününden önce bu sezon 73 maçın sadece 30'una başlamasına neden oldu.

Freddie Freeman, ilk vuruşta Teoscar Hernández'in çift vuruşuyla üçüncü kaleyi turladı.

Freddie Freeman, ilk vuruşta Teoscar Hernández'in çift vuruşuyla üçüncü kaleyi turladı. Freeman oyunda beş kez yürüdü.

(David Zalubowski / Associated Press)

Rojas, “Artık 30 yaşında değilim” dedi. “Özel hazırlık, rehabilitasyon ve oyun sonrası çalışma gerektiriyor, ben de bunu yapıyorum.”

Pazartesi günü hem Rojas hem de Roberts, 11 yıllık tecrübeli oyuncunun artan iş yükünün üstesinden geleceğine olan güvenlerini dile getirdi. Bu hafta Rojas, Coors Field'da oynanacak dört maçın üçüne başlayacak.

Roberts, “Her gün oynayabileceğini iddia ederdi” dedi. “Ama benim işim bunu yönetmek, bu yüzden bunun onun için iyi bir ritim olduğunu düşünüyorum. Şu anda iyi bir ritmi var.”

Rojas'ın kısa stoper savunması da, büyük ölçüde bu sezon Betts'le birlikte yaptığı kapsamlı oyun öncesi saha antrenmanları sayesinde keskin kaldı; Rojas, Betts'in göreve geçişi sırasında bir sondaj tahtası olarak görev yaptı.

Bu sezon birlikte geçirdikleri onca zaman nedeniyle Rojas, Betts'in Pazar günü saatte 98 mil hızla atılan bir topun darbesiyle yere düşmesinin ardından acı içinde yerde kıvrandığını görünce üzgün ve öfkeli olduğunu söyledi.

“Beni çok etkiledi” dedi. “Mookie'nin bu şekilde battığını asla görmek istemiyorum çünkü onun harika olma arzusunu ve dürtüsünü biliyorum.”

Ancak Betts'in yerine geçmek için ilk şansında, Rojas ve Dodgers'ın geri kalan kadrosu başarılı oldu ve Dodgers'ın eski MVP kazananı olmadan ilk maçının onun varlığının çok özlendiği bir maç olmamasını sağlamaya yardımcı oldu.