Shohei Ohtani'nin Dodgers'daki ilk maçı temiz bir nefes gibi geliyor

Uzaylı

New member
SEUL —

Shohei Ohtani'nin keyfi yerindeydi.

Çarşamba gecesi Dodgers'daki ilk maçında, biri taşralı Yu Darvish'e karşı olmak üzere birkaç single topladı. Bir üssü çaldı. Tek turluk açığı tersine çeviren dört turluk sekizinci vuruşun son koşusunu sürdü ve takımını, Gocheok Sky Dome'da San Diego Padres karşısında açılış gününde 5-2'lik bir zafere doğru yola koydu.

Dodgers kulüp binasında Ohtani'ye yaklaşıldığında bir takım yetkilisi onun konuşmadığını söyledi. Ohtani yetkiliye aldırış etmediğini söyledi. Kolunu adamın beline doladı ve İngilizce olarak “Bunu birlikte yapacağız” dedi.

Ohtani güldü.

Japonca, “Böylece sonunda kazanarak geri dönebilen bir takımın güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Son altı yılını bu tür maçları kaybetmesiyle bilinen Angels takımında oynayarak geçirmişti. Hala sezon sonunda oynamadı.

Ekim beyzbolu bir zamanlar onun için uzak bir hedef gibi gelmişti. Yeni takımıyla oynadığı tek maçın ardından birdenbire aranın ne kadar yakın olduğunu hissetmek zorunda kaldı.

“Takım kadrosuna baktığınızda, herhangi bir parçasının koşu üretebileceğine dair bir his var ve ben şahsen bunu çok cesaret verici buluyorum” dedi.

Ohtani, Dodgers'ın en iyi durumda olmadıkları bir günde nasıl kazandığını görünce cesaretlenmiş görünüyordu.

“Daha fazla gol atabileceğimiz durumlar vardı” dedi.

Dodgers ilk yedi vuruşta bir koşuyla sınırlıydı ve bu koşuyu, bir hata sonucu üsse ulaşan Teoscar Hernández kaydetti.

Ohtani, Mookie Betts ilk aşamadayken birinci ve beşinci vuruşta vurucu kutusuna nasıl adım attığını anlattı. Her iki durumda da Ohtani zorla uzaklaştırma cezasına çarptırıldı.

Yine de Dodgers, Darvish'i yordu ve onu 3⅔ vuruştan sonra oyundan çıkmaya zorladı. Derviş'e karşı kazanılmış bir sayı alamadılar ama atış sayısını 72'ye çıkardılar. Acımasızdılar.

Ohtani, Nippon Profesyonel Beyzbol'un Nippon-Ham Savaşçıları'nın imza oyuncusu olarak yerini aldığı Darvish ile daha önce hiç karşılaşmamıştı.

Darvish'e karşı ikinci vuruşunda, üçüncü vuruşta Ohtani, tek bir kez sağ sahaya yüksek bir hızlı top attı.

Ohtani, “Elbette ona teşekkür etmek istedim ama saha saati nedeniyle zaman yoktu” dedi.

Ohtani, kendisinden sekiz yaş büyük olan Derviş'e hürmetini sürdürdü.

“Her iki seferde de harika atışlar yaptı ve beni zorlu sayımlara soktu, bu yüzden vuruşlarda benim için rahatsız edici olduklarını düşünüyorum” dedi. “Sanırım bir şekilde isabet alabilmem iyi bir şeydi.”

Ohtani, Darvish'teki single'ını sezonun ilk top çalmasıyla takip etti. Üslerde daha fazla tehdit oluşturma fikriyle bahar antrenmanlarında koşu formunu geliştirmeye çalıştı.

Plakadaki formu, Dodgers'ın Pazar ve Pazartesi günü Güney Kore takımlarına karşı oynadığı gösteri maçlarına göre belirgin bir gelişmeydi. Ohtani bu maçlarda toplamda 5'te 0'dı.

“Vücudum biraz gergindi” dedi. “Duruşumdan rahatsız oldum. Sanırım bu yüzden bölgeye dair hislerim bozuldu. Dün tedavi gördüm, sıfırlandım ve dinlendim. Bugün kendimi iyi hissettim.”

Darvish'e karşı tek başına oynadığı vuruşun başlarında Ohtani, 199,2 mil/saat çıkış hızına sahip faullü bir topa vurdu; bu, büyük liglerde şimdiye kadar vurduğu tüm adil toplardan daha sertti.

Yönetici Dave Roberts, “Bazen vurucularda bir vuruş sizi geri getirir” dedi. “Hava faulünde kullandığı bir vuruşu gerçekten hissediyorum, gerçekten iyi bir vuruş yaptı ve bence bu, vuruş için topu sağ sahaya doğru sıraladığı ve daha sonra başka bir büyük taban vuruşu yaptığı vuruşta kanadı. oyunda.”

Oyunun ilerleyen bölümlerindeki bu tekli, Gavin Lux'u kullandı ve Dodgers'ın galibiyetini 5-2'ye çıkardı. Ancak Ohtani, Freddie Freeman'ın orta sahaya doğru yaptığı hamleyi yanlış yorumladığından, bu vuruşun ardından bir gaf geldi. Topun sağ saha oyuncusu Fernando Tatis Jr.'ın kafasını uzaklaştıracağını düşünen Ohtani ikinci aşamayı tamamladı. Tatis topu yakaladığında Ohtani ilk kaleye dönerken çantayı yeniden etiketlemedi ve elendi.

Ohtani oyun hakkında soru sorulduğunda kıkırdadı.

“Bu tamamen benim hatam” dedi. “Benim düşünceme göre üssün yanından geçmedim ama öyle yaptığımı söylediler, bu da kabul etmek ve geliştirmek için söz vermek istediğim bir şey.”

Yarışmaya katılırken hissettiği duygular sorulduğunda Ohtani, “Biraz gerginlik vardı ama atış yaparken daha da gergin oluyorum. Bu değişmez. Nazaran [when I pitch]daha rahat oynayabildim.

Ohtani ikinci Tommy John ameliyatının ardından iyileşme sürecinde ve bu sezon sahaya çıkması beklenmiyor.

Ohtani dolabının önünde soru almayı bitirdiğinde, Güney Koreli bir yayın servisinden bir muhabir ona ülkesinin insanlarına bir mesaj iletip iletemeyeceğini sordu.

Ohtani mecbur kaldı.

Korece birkaç kelime söyledi, kameraya el salladı ve gülümsedi.