Shohei Ohtani'nin Dünya Serisi 3. Oyununu oynaması neden 'yapılacak bariz bir şeydi'?

Uzaylı

New member
NEW YORK – Shohei Ohtani, Cumartesi gecesi kısmen çıkık omzunun muayenesi için Dodger Stadyumu'ndan ayrıldığında, Miguel Rojas ona en iyisini dileyen bir kısa mesaj gönderdi. Cevap olarak Ohtani, Rojas'a bir şarkı gönderdi.

Şarkı Ohtani hakkındaydı.

Rojas kıkırdayarak “Bir hayran onun için bir şarkı yaptı” diye hatırladı.

Tecrübeli stoper, Los Angeles Uluslararası Havalimanı'na giden Dodgers otobüsünde besteyi çaldı.

Rojas, “Herkes şarkıyı gerçekten çok sevdi” dedi.

Ohtani ayrıca, yalnızca oyunculara yönelik grup sohbetine, Dünya Serisi iki gün sonra Yankee Stadyumu'nda yeniden başladığında oynayabileceğini yazmayı da özellikle belirtti.

Ohtani Japonca “Takımın moralini düşürmek istemedim” dedi.

Ohtani sözünü tuttu ve Dodgers, Pazartesi gecesi 3. maçta New York Yankees'e karşı 4-2'lik bir galibiyet alarak Ekim büyüsünü korudu ve serideki farkı üç maça sıfıra çıkardı.

Shohei Ohtani, Dünya Serisinin 3. Oyununun üçüncü vuruşunda yedek kulübesinde duruyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

Ohtani bariz bir acı içindeydi. Sopayı salladığında irkildi.

Gri yol üniformasının yakasını tutarak, üsteyken yaralı omzunu korumak için derme çatma bir askı yarattı. Plaka görünümleri arasında eklemi sıcak tutan bir destek takıyordu.

Ancak galibiyete olan katkısı sembolik olmanın ötesindeydi. Oyuna Yankees'in Clarke Schmidt'inden dört adımlık bir yürüyüş yaparak başladı. Freddie Freeman'ın iki sayılık home run'unda gol attı.

Ohtani üçüncü atışta sayı yaptı ancak Tommy Edman oyunda ikinci aşamaya geçerek onu Mookie Betts'in teklisinde gol atabilecek konuma getirdi.

Ohtani dokuzuncu vuruşta Yankees'in yaklaşmasıyla Luke Weaver'ın hızlı bir topla arka ayağını sıyırmasıyla tekrar üsse ulaştı.

Ohtani oyunda kendisi hakkında bilgi vermesine rağmen, oyun sonrası basın toplantısında tipik temkinli tavrını korudu. Canının acıdığını bile kabul etmiyordu.

Ohtani, “Vuruşlarda neler olduğunu pek hatırlamıyorum” dedi. “Yüzümde acıdığını veya acımadığını ne ölçüde gösterdiğini bilmiyorum ama bu konuda pek düşünmüyordum.”

Sopayı sallamanın mı yoksa üsleri koşmanın mı onu daha çok acıttığı sorulduğunda, bir an duraksadı ve şöyle dedi: “Oyun sırasında acıtıp acımadığını düşünmüyorum, bu yüzden sopayla oynuyorum. incinmediğimi hissediyorum.”

Dodgers'ın 2. Maç galibiyetinin yedinci vuruşunda ikinci kaleyi çalarken yaralandığında ilk endişesinin çantada kalmak olduğunu söyledi.

“Güvende olduğumu sanıyordum” dedi.

Ohtani oynama çabasını küçümsedi.

“Oynamaya hazırlanmak yapılması gereken bariz şey” dedi.

Freeman'ın ayak bileği burkulmasıyla nasıl oynadığına dikkat çeken Ohtani, birçok takım arkadaşının yaptığını yaptığını açıkladı.

“Herkes her zaman en iyi koşullarda oynamıyor” dedi. “Acı çeken birçok oyuncu var”

Ohtani, aksine, sağ omzu yerine sol omzunu yaraladığı için minnettar olduğunu, çünkü baş omzunun incinmesinin vuruşu daha da zorlaştıracağından şüphelendiğini söyledi.

“Talihsizlik içinde talih bu” dedi.

Ohtani sol omzu bantlanmış halde oynuyordu. Üsleri kolunu göğsüne tutarak koştuğunu söyledi çünkü “Eğer kayarsam ve sol elim, şu anki durumumda, yaralandığım zamankiyle aynı hareketi yaparsa, tekrar yerinden çıkabilir. Yani bunu önlemek içindi.”

Sakatlığının sezon dışında ameliyat gerektirip gerektirmeyeceği sorulduğunda ise şöyle cevap verdi: “Merak ediyorum. Bu konuyu tam olarak konuşmadık.”

Ohtani, Dünya Serisinden sonra yeniden muayene edilmeyi beklediğini söyledi.

“Şu aşamada” dedi, “Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum.”

Ohtani sakin bir görünüm sergilerken, takım arkadaşları onun varlığından açıkça keyif almıştı.

Betts, “İyi olduğuna çok sevindim” dedi. “En önemli şey onun iyi olması. Kadrodaki varlığı çok büyük.”

Betts'e göre: Omuzu kısmen çıkık olsun ya da olmasın, Ohtani Schmidt'i korkutarak oyuna başlamak için dört sahada onu yürütmesini sağladı.

Rojas, “Shohei, play-off'larda oynamak için ilk fırsatını yakalayan bir oyuncu ve onun gerçekten özel bir şey yaptığını görmeden onun mağlup olduğunu görmek gerçekten zor olurdu” dedi. “Ligde olmayı hak ediyor”

Menajer Dave Roberts 4. maç için “orada” olacağını söyledi.