Windows Update Çalışmıyor Ne Yapmam Lazım ?

Nahizer

Global Mod
Global Mod
Windows Update Sorunlarına Çözüm: Adım Adım Kılavuz

Windows Update'in düzgün çalışmaması, kullanıcılar için oldukça yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ancak, endişelenmeyin! Bu adım adım kılavuz, Windows Update sorunlarını gidermek için size yol gösterecektir.

1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin

İlk adım olarak, Windows Update'in internet bağlantınıza erişebilmesini sağlamalısınız. Bağlantınızı kontrol etmek için tarayıcınızı açın ve bir web sitesine girmeye çalışın. Bağlantı sağlanmazsa, modem veya yönlendiriciyi yeniden başlatmayı deneyin ve kablosuz bağlantıyı kontrol edin.

2. Güncelleme Hizmetini Yeniden Başlatın

Bazı durumlarda, Windows Update hizmeti çeşitli nedenlerle durabilir veya çalışmayı durdurabilir. Bu durumda, Güncelleme Hizmetini yeniden başlatmak sorunu çözebilir. Bunun için:

- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğini seçin.

- Açılan pencerede aşağıdaki komutu girin ve Enter tuşuna basın: `net stop wuauserv`

- Daha sonra, bu komutu girin ve Enter tuşuna basın: `net start wuauserv`

Bu adımlar, Windows Update hizmetini yeniden başlatarak sorununuzu çözebilir.

3. Disk Boş Alanını Kontrol Edin

Bilgisayarınızdaki disk boş alanı Windows Update'in düzgün çalışmasını etkileyebilir. Yetersiz disk alanı, güncellemelerin indirilmesini veya yüklenmesini engelleyebilir. Disk boş alanınızı kontrol etmek için Dosya Gezgini'ni açın ve sürücülerinizi kontrol edin. Eğer disk doluysa, gereksiz dosyaları silerek veya daha fazla depolama alanı ekleyerek sorunu çözebilirsiniz.

4. Windows Update Sorun Gidericiyi Kullanın

Windows'un kendi sorun giderme aracı, çeşitli Windows Update sorunlarını otomatik olarak tespit edip düzeltebilir. Sorun gidericiyi kullanmak için şu adımları izleyin:

- Ayarlar uygulamasını açın.

- "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin.

- Sol menüden "Sorun Giderme" yi seçin.

- Ardından, "Windows Update" seçeneğine tıklayarak "Çalıştır" düğmesine basın.

Sorun giderici, bilgisayarınızdaki Windows Update sorunlarını tanımlayacak ve otomatik olarak düzeltecektir.

5. Güncelleme Veritabanını Sıfırlayın

Bazı durumlarda, Windows Update veritabanında bir sorun olabilir ve bu da güncellemelerin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu durumda, güncelleme veritabanını sıfırlamak sorunu çözebilir. Veritabanını sıfırlamak için şu adımları izleyin:

- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın.

- Aşağıdaki komutları sırayla girin ve her birinin ardından Enter tuşuna basın:

`net stop bits`

`net stop wuauserv`

`net stop appidsvc`

`net stop cryptsvc`

- Ardından, C:\Windows\SoftwareDistribution klasörünü açın ve içindeki tüm dosyaları silin.

- Son olarak, aşağıdaki komutları sırayla girin ve her birinin ardından Enter tuşuna basın:

`net start bits`

`net start wuauserv`

`net start appidsvc`

`net start cryptsvc`

Bu adımlar, Windows Update veritabanını sıfırlayarak sorununuzu çözebilir.

6. Profesyonel Yardım Alın

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözemezse, Windows Update sorununuzu gidermek için bir bilgisayar uzmanından yardım alabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki daha derin sorunları tespit etmek ve çözmek için profesyonel bir yardım almak en iyi seçenek olabilir.

Sonuç

Windows Update sorunları can sıkıcı olabilir, ancak genellikle çözülebilirler. Bu adım adım kılavuz, Windows Update sorunlarını gidermek için size rehberlik etmektedir. İnternet bağlantınızı kontrol edin, hizmeti yeniden başlatın, disk alanını kontrol edin, sorun gidericiyi kullanın, veritabanını sıfırlayın ve profesyonel yardım alın. Bu adımları izleyerek, Windows Update sorunlarınızı çözebilir ve bilgisayarınızı güncel tutabilirsiniz.