3.000 grevden oluşan Clayton Kershaw nasıl üç adımlı bir karışım var

Uzaylı

New member
Dönüşüm Mayıs 2009'da hızla gerçekleşti.

Binbaşı'daki ikinci yılının başlarında, genç bir Clayton Kershaw, Dodgers ile ikinci sınıf bir çöküşe dayanıyordu. Ağırlıklı olarak hızlı top/eğri top karışımını tamamlamanın bir yolunu arayan, başlangıçlar arası boğa oturumlarında bir kaydırıcı ile oynamaya başladı.

O yılki Dodgers ekibinde iyi seyahat eden 40 yaşındaki yedek yakalayıcı Brad Ausmus, deneyi duyduğunda, başlangıçta çok düşünmedi. 21 yaşındaki ham bir yeteneğin yeni bir adımla uğraşacağı kadar sürpriz gelmedi.

Ancak Ausmus, kulübün bullpen yakalayıcısı Mike Borzello'ya, Kershaw'ın yeni sahasının nasıl göründüğünü sorduğunda, ilk mürekkepini aldı.

“O,” Gerçekten İyi, '”diye hatırladı Ausmus son zamanlarda. Ve o, 'Ehh, sanırım onu bir sonraki başlangıcına götürebilir.' '

Birkaç hafta sonra Ausmus, Angel Stadyumu'ndaki bir otoyol serisi oyununda ara sıra çağırarak onu yakından görmek için ilk şansını yakaladı. O gün, Kershaw bir mücevher attı ve Dodgers zaferine yedi skorsuz inning attı.

Ancak daha sonra, Kershaw, Ausmus ve uzun zamandır Dodgers atış antrenörü Rick Honeycutt geziyi gözden geçirdi, uzun zamandır yakalayıcının Kershaw'ın sadece genç bir sürahi olmadığını anlamaya başladığı için. Onun cezbedici yeteneğinin doğuştan bir yetenekle eşleştirildiğini. Eşit pil eşinin hem fiziksel bir güç hem de sahne dahisi olduğu.

Dodgers sürahi Clayton Kershaw, solda, Ausmus'un Meleklerin yöneticisi olduğu 2019'da bir maçtan önce sağ ve teknik direktör Matt Martin ile eski takım arkadaşı Brad Ausmus ile konuşuyor.

(Alex Gallardo/AP)

Ausmus, “Unutmayın, bu temelde 17, 18 yıl büyük liglerde bulunan bir adamla konuşan bir çaylak” dedi. “Ve gidiyor, 'Brad, keşke daha fazla kaydırıcı çağırırsın.' '

Başlangıçta şaşırdı, Ausmus kendi kendine düşündü: “Gerçekten mi? Bu yepyeni bir adım. Muhtemelen 10 veya 15 tane attık.”

Ancak Kershaw zaten daha büyük resmi görebiliyordu. Yeni sahanın oyununu nasıl derinden etkileyebileceğini hemen hissetti.

Ausmus, “Bunu düşünürseniz, fastball 95 yaşındaydı, Curveball muhtemelen düşük ila orta 80'lerde idi, bu yüzden hız açısından çok fazla ayrılık vardı. Neredeyse vurucuya sallanmadan önce yeniden yüklenmesi için zaman verdi” dedi. “Kaydırıcı vurucuların bunu yapmasına izin vermedi.”

On yedi yıl, üç Cy Young Ödülü, iki Dünya Serisi unvanları ve – çok neredeyse – 3.000 grev sonra, geri kalanı tek başına etkileyici bir tarih oldu.

Şimdi New York Yankees için tezgah koçu Ausmus, “Sadece bilgisinden değil, yeteneği ve güveniyle konuşuyor” dedi. “Oyun için bir yeteneği var. Ayarlanıyor. Ve yüksek seviyede performans göstermeye devam ediyor. Gerçekten dikkat çekici… O adamı takım arkadaşı olarak görmeyi özlüyorum.”

Clayton Kershaw Çarşamba gecesi Dodger Stadyumu'nda höyüğü aldığında, Major League Baseball'un 3.000 grev kulübünün 20. üyesi olmak için sadece üç greve ihtiyacı olacak.

Ve neredeyse yirmi yıl önce olduğu gibi, onu bu tür rarifiye havaya kaldırmak için kesin olan aynı birincil üç adımlı karışım olacak.

Daha iyi veya (çok nadiren) daha kötü, tam güçte veya hasta sağlıkta, şu anda gelecekteki gelecekteki Famer Salonu, sporun höyüğe saldırı planlarından birini mükemmelleştirmeyi başardı:

MLB tarihindeki grev liderlerini inceleyen ve Clayton Kershaw'ın bulunduğu bir grafik.

Bir grev için plakanın kenarındaki fastball'u kurun. Geç kaldıklarında garip salınımlar elde etmek için kaydırıcıyı aynı yörüngeye tünelleyin. Bir hız değişikliği gerektiğinde bir eğri topu karıştırın. Ve asla, fiziksel yeteneğini güçlendirmek için içgüdü ve his kullanarak bu yanılmaz üçlü zift üçünün sırasını ve eğilimlerini değiştirmekten asla korkmayın.

“Üst katta olan bu [that makes him special]”Mevcut Dodgers atış antrenörü Mark Price.“ Her zaman bir adım önde. ”Dedi.

Sayısız büyük lig sürahi benzer bir Fastball-Slider-Curveball repertuarını kullandı. Kershaw'ın ilk yıllarında bile, her zaman daha sert atabilecek, daha fazla kırılma veya topu daha fazla yerçekimine meydan okuyan spin ile manipüle eden başkaları vardı.

Kershaw'ı ayıran şey daha temel becerilerdir. Değişmez infazı, mevsimlerde 200 artı inning veya sırtına, omzuna ve hatta rahatsız edici bir sol ayak parmağına giderek daha kalıcı yaralanmalarla mücadele ettiği iniş attı. Bir sahadan bir başlangıçtan, bir yıla diğerine hareket etmek için yanılmaz kalıcılığı; En iyi anlarından asla memnun kalmadım ya da nadiren başarısızlıklarından sarsıldı.

Uzun süredir takım arkadaşı ve geri dönen Austin Barnes, “Sadece beyzbolun ins ve çıkışlarını biliyor ve çok iyi bir his veriyor” dedi. “O size sürekli gelen bir tren gibi.”

Bu nedenle, Kershaw kaçınılmaz olarak 3.000 grev eşiğini geçtiğinde, yeteneğinin ve dayanıklılığının bir kanıtı olan parçalar, bir sürahi olarak temel doğasını değiştirmeden oyununu sürekli olarak yeniden keşfetmesini gerektiren bir başarı olacaktır.

Yönetici Dave Roberts geçen hafta “Clayton, sahada, sahada, sahada, uzun bir süre boyunca her şeye sahip,” dedi.

“Kafanı gerekenlerin etrafına sarmak zor,” diye ekledi, “uzun ömür ve büyüklük kadar.”

Clayton Kershaw, solda, San Diego'daki Padres'e karşı NLDS'nin 4. Oyunu sırasında sığınaktan izler.

“O size sürekli gelen bir tren gibi,” dedi eski Dodgers yakalayıcı Austin Barnes, sürahi Clayton Kershaw'dan ayrıldı.

(Robert Gauthier / Haberler)

Çok az oyuncu, kariyerinin zirvesi sırasında Kershaw'un yaptığı uzun süreli büyüklük dönemini üretti. 2009 sezonundan başlayarak, önümüzdeki 12 yılının 11'inde 3.00 ERA alt kampanyalarına girdi. Yedi'de, 2015 yılında kariyer yüksekliğinde 301 punchout da dahil olmak üzere 200 veya daha fazla grev geçirdi. 10 All-Star seçimlerinin sekizi, üç Cy Young ödülü ve 2014 Ulusal Lig MVP'si (hala bir sürahi oyunun en yüksek bireysel onurunu en son kazandı).

O zamanki tek lekesi, playofflarda tekrarlanan hayal kırıklıklarıydı. Ancak bunların çoğunda bile, kısa dinlenme veya umutsuzca ihtiyaç duyulan gezilere fırlatırken takımın sezonunu kurtarmaya çalışmakla görevlendirildi.

Barnes, “Dodgers'ın ası olarak sahip olduğu tüm baskıyla bile… her zaman dışarıda, her zaman topu almaya istekli” dedi. “Bence bu takdir edilmiyor. En iyisini hissetmese bile kendini oraya koymaya istekli.”

Aj Ellis dışındaki herkesten daha fazla Kershaw'ı yakalayan Barnes için, Kershaw'ın her zaman daha iyi olmaya çalıştığı şey, her şeyi mümkün kılan şeydir. 2017'de San Diego Padres'e karşı onu yakalayan ilk oyunlarından birinde fark ettiği bir özellikti.

Bu yılın başlarında Dodgers tarafından piyasaya sürüldükten sonra bu hafta San Francisco Giants ile küçük lig anlaşması imzalayan Barnes, “İzcilik raporuna karşı gittim ve adamı donduran bir fastball aradım” dedi. “Daha sonra bana geldiğini hatırlıyorum, beni yukarı ve aşağı boyutlandırıyor, 'Bunu neden dedin?' Sadece dedim ki, 'Sadece hissettim.' ”

Kershaw'ın perde karışımının – yıllar içinde değişmeyen, çeşitli değişim kavramalarıyla ara sıra flört etmenin – karşı çıkışlı meyvelerin uzun süredir beklemek için mücadele ettiği şekillerde nasıl silahlandırılabileceğinin küçük bir örneğiydi.

“Herkes atış ve eşyaları kalibresine ulaşmaz,” dedi Barnes. “Ama ağırlık odasına, video odasına koyduğu iş, oraya çıkması ve yapması gereken şey konusunda netlik ve inanç sahibi olması için, bence en çok yardımcı olan. Ve yarışmacı seviyesi. Her şeyi yapabilir.”

Hatta, son yıllarda, eşyaları yavaş yavaş azaldığı için.

Bu sezonun başında Kershaw, 3K kulübünden sadece 32 grev uzaklıktadır-sadece diğer üç sol elini sürahi ve tüm kariyerlerini bir takımla geçiren özel bir kardeşlik.

Geçtiğimiz mevsimlerde, bu bir aydan daha kısa bir sürede temizleyebileceği bir toplam olurdu.

Ama şimdi, offseason ayak ve diz ameliyatlarından döndüğünde erken şaka yaptı: “Belki Eylül ayına kadar oraya gideceğim. Göreceğiz.”

Sonuçta, Kershaw şimdi iyi bir günde bile fastball'la 90 mil / saat'e dokunuyor. Kaydırıcısı ve eğrisi her zaman bir zamanlar olduğu kadar ısırık yoktur. Kershaw'ın kolu ve vücudundaki miller ona sürekli olarak yakalandığı için son üç mevsimin büyük bir kısmı için böyle oldu.

2020'nin sonunda, Kershaw nihayet ilk Dünya Serisini kazandığında ve emekli olabileceği zaman düşünmeye daha ciddiye başladığında, 3.000'den 500 grevden daha azdı. Oraya ulaşmak için sanal bir kilit gibi görünüyordu, belki de öngörülebilir bir gelecek için son yeni katılımcı olarak.

Dodgers atış antrenörü Mark Prior, ayrıldı, Mart 2022'de bir bahar eğitim antrenmanı sırasında sürahi Clayton Kershaw ile konuşuyor.

“Her zaman bir adım önde,” dedi Dodgers antrenör Mark Prior, son zamanlarda başarısının anahtarını tartışırken sürahi Clayton Kershaw hakkında.

(Ross D. Franklin / Associated Press)

Ancak o zamandan beri, 2021'de neredeyse Tommy John ameliyatını gerektiren bir sezon sonu dirsek yaralanması yaptı; 2022 ve 2023 yıllarında yine de All-Star mevsimlerinde onu sınırlayan sırt ve omuz problemleri; Son iki kışın her biri, önce omzunda, sonra alt vücut rahatsızlıkları; Hepsi 30'ların sonlarına girerek gelen normal ağrıların ve ağrıların üstünde.

Üç adımlı Arsenal değişmeden kalır, ancak bunu en üst düzeye çıkarmanın yollarını bulmak devam eden bir zorluk olmuştur.

Prior, “Aynı şekilde yapıyor, ama eğer mantıklıysa bunu yapmanın farklı yollarını bulmak zorunda” dedi.

Tıpkı ana dallara ilk girdiğinde olduğu gibi, neyin en iyi şekilde çalıştığına güvenmesini ve anında sürekli zayıflayıcı yeteneklerine uyum sağlamasını gerektirdi.

Yine de, Çarşamba günkü potansiyel kilometre taşı gezisine giren Kershaw, bu sezon sekiz başlangıcında 3.03 ERA ile 4-0. Özellikle üretken bir Haziran ayağından geliyor ve 27 inning'de sadece yedi kazanılan koşuyu bırakıyor. Ve, bir zamanlar yaptıkları kadar sık gelmese de, grevler hala mevcut, Kershaw son beş başlangıçta dokuz inning başına ortalama 7 ½.

Önceden, Kershaw'ın hala kalıcı yeteneğinin bir kanıtı saha Başlangıçtan geçiyor.

“Erkeklerin ne zaman sert göründüğünü ve onları kaydırıcı ile alabileceğini biliyor. Fastball ve kaydırıcı hala aynı görünüyor, böylece tetiği bir ya da diğerine çekebilir… ve tüm kariyeri olduğu gibi hızları değiştirmek için bunu kullanabilmek için eğri topuyla ekolayzır var.”

“Yine, aynı adım karışımı,” diye ekledi Prior, “ama yine de bu aşamada bunu yapmanın yollarını buluyor.”

Roberts'a göre, Kershaw'ın takımın geri kalanının takip etmesi için bir örnek haline geldi.

“Bu hayatta bir ders,” dedi yönetici. “Üretken olmak için her zaman mükemmel hissetmenize gerek yok. Ona çok saygım var.”

Büyük ironi, Kershaw 3.000 grevli işaretini tuttuğunda, yumrukların hiçbir zaman onun birincil hedefi olmamasıdır.

“Hayır, hayır,” dedi Barnes gülerek. “Oyunu kazanmayı ve sıfırları atmayı önemsiyor. Bu onun için en büyük şey. Grevler, vurucuların önüne geçmesinin ve sahip olabilmesinin bir yan ürünü. [the pitches in] Karışımı birbirini oynuyor. ”

Ancak o an geldiğinde – uygun bir şekilde, işler dizildikçe, muhtemelen Dodger Stadyumu höyüğünde neredeyse yirmi yıldır egemen olduğu – toplam, eşsiz mükemmellik kariyerinde gerçekleştirdiği her şeyin göstergesi olacak ve kendini spor tarihindeki en iyi sürahilerden biri olarak yükseltti.

Prior, “Bana bu oyunun çoğunun hala zihniyetle ilgili olduğunu öğretiyor” dedi. “Oyunumuzun her alanında yardımcı olan çok fazla nesne verisi var. Ama bunun bir kısmı hala çok tartışılmaz. O sadece kendisini herkesten daha iyi olmaya isteyen biri.”