Bilgi Üniversitesi Santral kampüsü kaç dönüm ?

Cicek

New member
[color=]Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü: Kaç Dönüm? Gelin Hep Birlikte Hesaplayalım![/color]

Selam Forumdaşlar!

Hadi gelin, bugün biraz kampüsün etrafında dolaşalım... Ama tabii ki, hayalî olarak! Gerçekten, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nün büyüklüğünü merak ettiniz mi? Hani o kampüs var ya, içinde tam anlamıyla kaybolduğunuz, “Bugün hangi bina derdindeyim?” diye düşündüğünüz, harita bakarken “Bu kadar büyüklük, kesin bir yerinde kaybolurum!” dediğiniz yer. Evet, işte o kampüs!

Biliyorsunuz, erkekler genelde bir şeyin büyüklüğüne bakarken, daha çözüm odaklıdırlar. “Bu kampüs büyükse, buraya nasıl daha hızlı ulaşırım?” diye sorarlar. Yani, harita uygulamalarını açıp, en kısa yolu arar, ardından tüm günü o yolu bulmaya çalışarak geçirirler. Kadınlar ise, “Buradaki tüm binaları tanımalıyız, şöyle bir gezelim, etrafı öğrenelim, belki kütüphanede çok güzel köşe vardır…” derler. Ama kadınlar da bu konuda her zaman daha empatik ve ilişki odaklıdırlar. Hani, kampüse adım atar atmaz, binaların arkasındaki gizli sırrı keşfetmek için eğlenceli bir sohbet başlatırlar. Ne bileyim, belki orada bir park vardır, bir gölet var mıdır? Kim bilir?

İşte bu yazıda tam da bu iki bakış açısını birleştirip, Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nün büyüklüğüne mizahi bir yaklaşım getireceğiz. Hadi bakalım, belki hep birlikte kafa yorarak bu kampüsün büyüklüğüne dair bir tahminde bulunabiliriz!

[color=]Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü: Büyüklük Mühendisliği[/color]

Bence bu kampüsün büyüklüğü, evrimsel bir süreç gibidir. Herkes bir şekilde orada bir şeyler keşfetmiş ve hâlâ her gün yeni bir şey keşfetmekte! Başlangıçta belki sadece birkaç bina vardı. Fakat yıllar içinde bir bina ekledikçe, “Acaba bu daha da büyür mü?” sorusu kafalarda belirdi. Erkekler buna, çözüm odaklı bakarak “Bunu harita üzerinde ne kadar küçültebiliriz?” diye düşünürken, kadınlar bir kafeye oturup “Bu kampüs büyüdü, ama o parkın köşesi hâlâ en rahat yer” diye mırıldanıyordu.

Dönüm meselesine gelince, gerçek hayatta "dönüm" aslında oldukça karmaşık bir hesaplama olabilir, ama Bilgi Üniversitesi’ndeki kampüs için sayılabilir! Burası tam anlamıyla bir kampüs değil, yerleşke değil, bence bir “harita boyutunda evren” diyebiliriz. Ancak, eğlenceli bir şekilde düşünürsek, kampüsün büyüklüğü bir merdiven gibi adım adım artıyor ve “her adımda daha da kayboluyorsunuz” duygusuyla yeni binalar çıkıyor. Ne kadar yol alırsanız alın, yeni bir bina karşılıyor!

[color=]Peki Kaç Dönüm? Bilmiyorum Ama Büyük![/color]

Açıkça söylemek gerekirse, ne kadar dönüm olduğu konusunda kesin bir rakam verebiliriz ama bizde sadece daha büyük bir his var. Kampüsün içinde kaybolduğunuzda ve gitmek istediğiniz binaya ulaşmak için en iyi çözümü aradığınızda, aslında kampüs çok büyük hissediliyor. Hatta bir noktada artık bir türlü bu “kaç dönüm?” sorusunu unutur, haritada bir şeylerin daha geniş olmasına alışırsınız. Erkekler buradaki büyüklüğü göz kararı hesaplayabilirken, kadınlar kampüsü gezip, her yeni köşe hakkında tatlı bir sohbet açar, "Haa burası şehri benzetiyorum," derler.

Ve ne olur, hep hatırlayın; kampüs büyüdükçe, her binanın içinde sosyal bir alan daha var! Örneğin, en sevdiğiniz kafede bir insanla tanıştığınızda, o kişiyle sohbet etme olasılığınız, kampüsün büyüklüğüne paralel artıyor. Tabii, bizim burada sadece insan ilişkilerinden bahsetmek değil, bu kampüsün genişliği ilişkilerde de etkili oluyor!

[color=]Hadi Gelin Forumda Bunu Tartışalım![/color]

Evet, şimdi burada tam da size soruyorum: Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü gerçekten kaç dönüm? Şu an, dışarıdan bakınca, 10 dönümde 1 gün geçirseniz, yine de “Bugün hangi binada kayboldum?” diyorsunuz. Hadi biraz da birlikte bu konuda eğlenelim. Erkekler, çözüm odaklı bakış açınızla, kampüsü tam olarak nasıl keşfettiğinizi paylaşın! Belki de kaybolmadan çözebileceğiniz bir yol bulmuşsunuzdur. Kadınlar, siz kampüsü sosyal açıdan nasıl keşfettiniz? En güzel sohbetinizi hangi köşede yaptınız? Hep birlikte konuşalım!

Birbirimize bu kampüsün büyüklüğünü gerçekten nasıl hissettirdiğini anlatmak, biraz da birlikte eğlenmek için doğru yer burası! Hem de kampüsün büyüklüğüne dair asıl soruyu hep birlikte tartışarak çözmüş olacağız. Hadi bakalım, yorumlarda buluşalım!

Peki, kampüsün büyüklüğü hakkında söyleyecekleriniz var mı? Gezmeyi en sevdiğiniz yer neresi?